Activeren

De consumentenapp is een handige tool voor vaste klanten om snel een afspraak te maken op hun smartphone en tablet. De consumentenapp kost € 99,- excl. BTW per jaar en hiervoor krijg je een Android en iPhone app met je eigen logo. Je logo wordt op smartphones en tablets als een icoontje weergegeven.

Je kunt het app pakket binnen een paar stappen aanvragen door in de backend te gaan naar Instellingen > Jouw abonnement en klik hierna op ‘Activeer het app-pakket'. Nadat je het pakket hebt besteld ontvangen wij graag jouw logo in een vierkant JPEG formaat. Deze kun je mailen naar info@onlineafspraken.nl

Binnen een aantal werkdagen is de app voor iPhone en Android klaar en ontvang je van ons een mail met instructies. De Android app kunnen klanten vinden in de Google PlayStore en de iPhone app kunnen klanten direct vanaf bijvoorbeeld je eigen website op de telefoon plaatsen. Ook kun je de linkjes die je van ons ontvangt in een instructiemail naar klanten sturen zodat klanten vanuit de linkjes direct de app kunnen downloaden. Tevens krijg je van ons ook de code van een zogenaamde app widget. Deze afbeelding kun je in de buurt van de boekingswidget op je site plaatsen. Zie hier een voorbeeld:

Android toestel: Indien klanten klikken in de app widget op ‘Google play’ komen zij via de onderliggende link automatisch in de Google PlayStore waar zij de app kunnen downloaden

iPhone toestel: Klanten dienen in de appwidget te klikken op 'Download app for iPhone'. Wij raden aan om Safari te gebruiken om de app op de juiste manier te installeren.  Stappen instellen app voor iPhone: 

Stap 1: Je opent de app in Safari en ziet een pop-up verschijnen met de tekst ‘Installeer deze webapp op je iPhone’. 

Stap 2: Klik op het icoontje of

Stap 3: Klik vervolgens op Zet in beginscherm.

Stap 4: Nadat je hebt geklikt op ‘Voeg toe’ zie je dat de app aan het beginscherm van je iPhone is toegevoegd.


Op deze pagina vind je onze demo als voorbeeld van de consumenten app.