De API van OnlineAfspraken.nl

Het idee achter OnlineAfspraken.nl is dat de consument het handig vindt om al zijn afspraken bij dienstverleners centraal te kunnen bekijken en te beheren. Om dit doel te bereiken hebben we een API (Application Programming Interface) ontwikkeld waarmee afspraken centraal kunnen worden doorgestuurd en worden verzameld op OnlineAfspraken.nl. De dienstverlener die zijn/haar klanten online afspraken wilt laten maken, kan de dienst ook implementeren in zijn/haar eigen website.

Voor wie is deze API bedoeld?

De API is bedoeld voor IT-bedrijven welke gebruik willen maken van het afsprakensysteem van OnlineAfspraken.nl. IT-bedrijven die reeds een eigen agenda hebben kunnen middels de API op een snelle en veilige manier afspraken accepteren via het internet. Deze afspraken worden middels de API in de bestaande agenda geplaatst en open tijden kunnen worden vrijgegeven om online te worden geboekt. Klanten blijven gewoon werken met de huidige agenda.

Door gebruik te maken van de API kan de software:

  • Tijden openzetten op het internet (zichtbaar zowel via de website van OnlineAfspraken.nl als via de eigen website van jouw klant)
  • Afsprakengegevens versturen naar de online agenda
  • Gegevens van nieuwe klanten importeren
  • De online agenda synchroniseren met de lokale agenda

Ons systeem is toepasbaar voor zowel solopraktijken (enkele agenda en medewerker) als groepspraktijken (meerdere agenda’s en medewerkers, klant-, agenda- en afspraaktypekoppeling, etc.) en biedt ondersteuning voor reguliere-, intake- en combinatieafspraken. De API gebruikt het REST-protocol.

Voordelen

    • Naast de extra dienstverlening en extra omzet die jij jouw cliënt kunt bieden, bepaalt je zelf een tarief voor deze uitbreiding. 
    • Je bespaart veel tijd en moeite met het bouwen van een eigen online afsprakensysteem.
    • Gratis koppeling. 

Benodigdheden

Voor het gebruik van de API heb je een bedrijfsaccount bij Onlineafspraken.nl nodig. Je dient de communicatie met de API zelf in jouw agendasysteem te bouwen.

Kosten

Het gebruik van de API is gratis. Je dient wel akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden om misbruik te voorkomen.