Synchroniseren agenda's

Het is mogelijk om de afspraken te synchroniseren met je Outlook, iCal of Google agenda. Alle afspraken die in de OnlineAfspraken.nl agenda staan worden dan gekopieerd in je eigen agenda. Dit kan op account niveau maar ook op resource (=medewerker/locatie/apparaat) niveau. 

Voor het instellen van de enkelvoudige synchronisatie ga je naar Instellingen > Synchronisatie > Enkelvoudig. Op deze pagina vind je tevens meer info inzake de synchronisatie. Bij enkelvoudige synchronisatie ben je afhankelijk van de momenten waarop Outlook, iCal of de Google agenda de gegevens ophaalt. De afspraken van het verleden komen dan ook in je Google agenda te staan.

Het is ook mogelijk om een dubbele synchronisatie uit te voeren. Alle afspraken die in de OnlineAfspraken.nl agenda staan worden in een Google of Outlook 365 agenda geplaatst en tegelijkertijd worden afspraken die in de Google of Outlook 365 agenda staan overgezet naar de OnlineAfspraken.nl agenda.

Zodra je een dubbele synchronisatie uitvoert worden afspraken die na de synchronisatie zijn geplaatst/geboekt gesynchroniseerd. Afspraken geboekt/geplaatst vóór de synchronisatie vind je helaas niet altijd terug in de agenda's, bij Gmail is dit vaak wel zo en bij Outlook vrijwel nooit. Van OnlineAfspraken.nl is de data na activatie vrijwel direct zichtbaar. Van Google naar OnlineAfspraken duurt dit ongeveer 10 minuten (tot max. een dag) na activatie. Afspraken die in de agenda gezet worden na activeren zijn vrijwel direct zichtbaar beide kanten op.

Voor het instellen van een dubbele synchronisatie ga je naar Instellingen > Synchronisatie > Dubbele synchronisatie en klik vervolgens op de button 'Activeer synchronisatie voor een resource' en volg de stappen.  Per resource is maar 1 synchronisatie mogelijk.

Wij adviseren je om of alleen een dubbele synchronisatie of alleen een enkelvoudige synchronisatie per resource te activeren. Hiermee voorkom je dat afspraken dubbel in de agenda komen te staan. 

Voor synchronisaties met Outlook, ben je afhankelijk van de mogelijkheden van Outlook. Voor verdere informatie verwijzen we je dan ook naar https://support.office.com/nl-nl/outlook.