Klantabonnement en strippenkaart

Je kunt vanaf het Groei pakket meerdere strippenkaarten en/of klantabonnementen aanmaken. Indien gewenst kan je klanten direct laten betalen door middel van een automatische incasso of online betaling. Koppel de juiste afspraaktypen aan de strippenkaart en/of het abonnement. Zowel klanten als jijzelf zien het actuele saldo van de strippenkaart. Daarnaast biedt deze plug-in een overzicht per klant en wat zijn activiteiten zijn. 

Het is belangrijk dat je eerst de plug-in voor strippenkaart/abonnement activeert. Deze functie is mogelijk vanaf het Groei-pakket. Hiervoor ga je in de backend naar Instellingen > Extra functionaliteit. Scroll vervolgens naar beneden en zet een vinkje bij ‘Abonnementen en Strippenkaart plugin’. Je klikt hierna onderaan op opslaan. 

Na het instellen van de plug-in ga je naar Beheer > Klant abonnementen. Hierna klik je op ‘Nieuw’ onder het tabblad 'overzicht abbonementen' voor het aanmaken van een abonnement of onder 'overzicht strippenkaarten' voor het aanmaken van een strippenkaart.

Basis gegevens: geef de strippenkaart of het abonnement een naam en eventueel een omschrijving. 

Inschrijving: hier kun je een betaalmodule activeren. Kies bijvoorbeeld voor iDEAL betaling bij een strippenkaart en automatische incasso bij een abonnement. Meer informatie over de automatische incasso vind je hier. Verder geeft je hier aan of het abonnement automatisch verlengd moet worden en de geldigheid.

Betaling: hier vul je het bedrag in en het BTW percentage.

Afspraaktypen: hier kun je aangeven welke afspraaktypen met het aangemaakte abonnement/strippenkaart kunnen worden geboekt.

Consumenten: het is mogelijk om consumenten aan het abonnement te koppelen zodat zij het abonnement mogen gebruiken voor het boeken van hun afspraken. Door een vinkje te plaatsen voor de naam wordt de desbetreffende klant geregistreerd. 

* de tabbladen van een strippenkaart wijken iets af. 

 

Meer weten over automatische incasso's of storneringen?
- Op deze support pagina lees je meer over automatische incasso's.
- Op deze support pagina lees je meer over storneringen.