Verplichte producten bij een product

Het is mogelijk om via OnlineAfspraken verplichte producten in te stellen die automatisch getoond en berekend worden bij (bepaalde) producten. Dit is per product in te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzendkosten als een consument een fysieke cadeaukaart bestelt die per post verstuurd dient te worden. Hiervoor maak je allereerst in de Kassa bijvoorbeeld een product "verzendkosten" aan. Voor deze functionaliteit is het tevens vereist dat het product online door de klant kan worden aangekocht, dat vinkje dient dus aan te staan in de instellingen van het product. Deze vind je door onder Kassa > Producten rechts op het pennetje te klikken (indien het een reeds bestaand product is). Ook bij het product "Verzendkosten" zelf dient natuurlijk het zelfde vinkje aan te staan. 

Wanneer men vervolgens bijvoorbeeld een fysieke cadeaukaart aankoopt online wordt het product verzendkosten hier automatisch bij gerekend. Dit ziet er als volgt uit in de widget: 

Deze functionaliteit is vanzelfsprekend ook in andere situaties te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verzendkosten bij kleding of beautyproducten die per post verstuurd dienen te worden. 

Lees hier meer over het toevoegen van verplichte producten aan een afspraaktype/dienst.