Instellen berichten Cadeaukaarten

Om in te stellen welke berichten jij en de klant ontvangen bij aankoop van een cadeaukaart via de cadeaukaartwidget ga je naar Kassa > Cadeaukaarten > Instellingen. Hier vind je allereerst per verzendmethode de instellingen om een notificatie naar het bedrijf of een specifiek emailadres te sturen als er een cadeaukaart verkocht is middels die verzendmethode.

Hierbij is het mogelijk om de notificatie bij een bepaalde verzendmethode in het geheel uit te schakelen, om in te stellen dat er een notificatie naar het bedrijfsmailadres gaat (te vinden onder Instellingen > Bedrijfsinstellingen) en daarnaast naar een alternatief e-mailadres. Deze opties zijn dus tevens individueel uit en/of in te schakelen. Stel dat je bijvoorbeeld bij de aankoop van een digitale cadeaukaart geen notificatie wenst te ontvangen maar bij per post wel omdat je die moet inpakken, dan schakel je het bij post in en bij digitaal uit.

 

In het volgende onderdeel “aankoopbevestiging naar klant” stel je in of het gewenst is dat er een aankoopbevestiging naar de klant gestuurd wordt. Ook deze instelling is weer per verzendmethode in of uit te schakelen. Met de klant wordt in dit geval de koper van de cadeaukaart bedoeld. Dit is dus het bericht dat verstuurd wordt naar degene die de kaart voor zichzelf of een ander koopt.

De aankoopbevestiging digitale cadeaukaart heeft een dubbele functie.

Dit bericht gaat rechtstreeks naar de ontvanger van de cadeaukaart vergezeld van de cadeaukaart zelf als bijlage.

De koper van de cadeaukaart ontvangt hetzelfde bericht als bcc met de extra tekst dat dit bericht naar de ontvanger van de cadeaukaart is verstuurd.

Bij de berichten per post en ophalen in de winkel wordt de cadeaukaart niet als bijlage meegestuurd. Hier is de cadeaukaart als PDF beschikbaar in de verzendlijst zodat het bedrijf deze kan opsturen of af laten halen.

De teksten zijn wederom per verzendmethode in te stellen. In de tekstvelden kan wederom uitgebreide opmaak toegepast worden. Er kunnen wederom onder andere variabelen, afbeeldingen, hyperlinks en tabellen in het bericht worden geplaatst. Verder kan de opmaak, grootte, kleur en uitlijning van de tekst in het bericht worden aangepast. Daarnaast kan er een bericht geconfigureerd worden voor zowel Nederlands als Engels.

 

Vergeet niet eventuele wijzigingen onderaan de pagina op te slaan met de blauwe knop.

Lees hier meer over het aanmaken van een cadeaukaart type en hier meer over het opmaken van de cadeaukaart template (de daadwerkelijke cadeaukaart die meegestuurd wordt in het geval van een digitale cadeaukaart). Daarnaast vind je hier meer over de verzendlijst.