Group appointments/seminars

Boekingen, waarbij er gelijktijdig meerdere personen kunnen boeken (geschikt voor o.a. seminars, groepslessen en evenementen), kunnen door middel van een plugin worden geactiveerd.  U kunt per afspraaktype instellen wat de capaciteit is (max. aantal boekingen/personen) waardoor u dit zelf niet meer hoeft bij te houden.

Indien u gebruik maakt van onze Kassa module is het tevens mogelijk om via ‘geavanceerde prijsinstellingen’ een variabele prijs voor het aantal personen in te stellen. In de widget wordt dan direct de prijs gegenereerd bij het ingegeven aantal personen.

Werkwijze

Stap 1: Ga naar Instellingen > Extra functionaliteit en vink de functionaliteit ‘Voor meerdere personen tegelijk reserveren, waarbij capaciteit wordt aangepast’ aan en klik onderaan op Opslaan.

Stap 2: Ga naar Beheer > Afspraaktype en klik op ‘bewerken’ (bloknootje met pennetje) bij het desbetreffende afspraaktype waar u een prijsstaffel voor wilt instellen. Vink vervolgens bij ‘Meerdere klanten tegelijk boeken’ ‘Activeren’ aan en geef het minimaal en maximaal aantal klanten aan die geboekt kunnen worden. Klik hierna onderaan op Opslaan.

Stap 3: Ga naar Kassa > Diensten en klik op bewerken bij het desbetreffende afspraaktype.

Stap 4: Vink bij ‘Geavanceerde prijsinstellingen’ ‘Activeer geavanceerde prijsinstellingen aan en klik op Aanmaken.

Stap 5: Vink ‘Een variabele prijs’ aan en kies bij ‘Varieert met’ voor ‘Aantal personen’. Geef vervolgens de prijs aan bij het aantal personen en klik hierna onderaan op Opslaan. Je kunt hier een korting in verwerken.

Stap 6: Maak hierna beschikbaarheid aan voor het desbetreffende afspraaktype via Beheer > Beschikbaarheid. Belangrijk is dat hier de maximale capaciteit wordt aangegeven.

Stap 7: In de boekingswidget ziet u na het ingeven van het aantal personen direct het bijbehorende tarief nadat u een datum en tijd heeft gekozen.