Connecting appointments

Het is mogelijk om afspraken op elkaar aan te sluiten om zo te voorkomen dat er gaten in uw agenda komen.

Werkwijze

In de backend gaat u naar Instellingen > Extra Functionaliteit en scroll vervolgens naar beneden en vink de optie ‘Aansluitende afspraken’ aan en klik hierna onderaan op Plugins opslaan.

Vervolgens gaat u naar Beheer > Afspraaktype en klik bij elk, indien van toepassing, afspraaktype op bewerken. Scroll iets naar beneden en vink dan ‘Aansluitende afspraken’ aan. Vervolgens kun je kiezen uit de optie ‘Sluit afspraken aan’. De optie ‘Sluit afspraken aan’ werkt als volgt:

  • Als er op een dag nog geen afspraak in de agenda staat krijgt de klant alle beschikbare tijden te zien
  • Zodra er een afspraak in de agenda staat krijgt de klant alleen de tijd er direct voor en er direct na te zien

Tevens kunt u  ‘Toon tijdsloten op vrije blokken’ aanvinken. Dit heeft enkel effect indien er op een dag meerdere beschikbaarheidsblokken zijn aangemaakt. Bijvoorbeeld in de ochtend en ’s middags met een pauze ertussen. Indien u ‘Toon tijdsloten op vrije blokken’ aanvinkt houdt dit in dat als er bijvoorbeeld alleen in de ochtend een afspraak staat wel ’s middags alle mogelijke tijden worden getoond (en in de ochtend alleen de tijd voor en na de afspraak). Zodra er ’s middags ook geboekt wordt, wordt ook in de middag alleen de tijd ervoor en erna getoond. U kunt er ook voor kiezen om Eerste of Laatste mogelijkheid aan te vinken. Dan wordt enkel het eerste of laatste tijdslot aan de klant getoond. Vergeet niet om na de aanpassing op Opslaan te klikken.