Synchronization

Enkelvoudige synchronisatie

Het is mogelijk om uw afspraken te laten synchroniseren naar uw Outlook, iCal of Google agenda. Alle afspraken die in de Onlineafspraken.nl agenda staan worden geplaatst in een Outlook, iCal of Google agenda. Dit kan op account niveau maar ook op resource (=medewerker/locatie/apparaat) niveau. Wij adviseren u of om alleen dubbele synchronisatie per resource te activeren of alleen een enkelvoudige synchronisatie te activeren. Hiermee voorkomt u dat afspraken dubbel in uw agenda komen te staan. De synchronisatie kan bijvoorbeeld handig zijn als u één van bovengenoemde agenda’s als back-up wilt gebruiken of als u geen privé afspraken in de agenda van Onlineafspraken.nl wilt hebben. Bij enkelvoudige synchronisatie bent u afhankelijk van de momenten waarop Outlook, iCal of de Google agenda de gegevens ophaalt.

 

Voor het instellen van de enkelvoudige synchronisatie gaat u naar Instellingen > Synchronisatie > Enkelvoudig. Op deze pagina vindt u tevens meer info inzake de synchronisatie.

Dubbele synchronisatie

Het is ook mogelijk om een dubbele synchronisatie uit te voeren. Alle afspraken die in de OnlineAfspraken.nl agenda staan worden in een Google agenda geplaatst en tegelijkertijd worden afspraken die in de Google agenda staan overgezet naar de OnlineAfspraken.nl agenda. Het is ook mogelijk om een dubbele synchronisatie op te zetten met bepaalde andere typen agenda’s. Denk hierbij aan iCal. U stelt eerst de synchronisatie in met de Google Agenda en synchroniseert vervolgens deze agenda met de iCal agenda. Zodra u een dubbele synchronisatie uitvoert worden enkel afspraken die na de synchronisatie zijn geplaatst/geboekt gesynchroniseerd. Afspraken geboekt/geplaatst vóór de synchronisatie vindt u helaas niet terug in de agenda's. Met een enkelvoudige synchronisatie worden wel de oude afspraken geplaatst, maar indien u deze voor of na de dubbele synchronisatie laat uitvoeren krijgt u dubbele afspraken in uw agenda. Er bestaat dus helaas geen mogelijkheid om de oude afspraken bij een dubbele synchronisatie te laten synchroniseren. Van OnlineAfspraken.nl is de data direct zichtbaar. Van Google naar OnlineAfspraken duurt dit ongeveer 10 min.

 

Voor het instellen van een dubbele synchronisatie gaat u naar Instellingen > Synchronisatie > Dubbel met Google en klik vervolgens op de button 'Activeer synchronisatie voor een resource'.

Zodra u een dubbele synchronisatie uitvoert worden enkel afspraken die na de synchronisatie zijn geplaatst/geboekt gesynchroniseerd. Afspraken geboekt/geplaatst vóór de synchronisatie vindt u helaas niet terug in de agenda's. Met een enkelvoudige synchronisatie worden wel de oude afspraken geplaatst, maar indien u deze voor of na de dubbele synchronisatie laat uitvoeren krijgt u dubbele afspraken in uw agenda. Er bestaat dus helaas geen mogelijkheid om de oude afspraken bij een dubbele synchronisatie te laten synchroniseren. Van OnlineAfspraken.nl is de data direct zichtbaar. Van Google naar OnlineAfspraken duurt dit ongeveer 10 min.

Indien u een synchronisatie naar uw Google agende wilt opheffen dan kunt u bij een enkele synchronisatie dit in Gmail verwijderen. Dit kunt u doen door te klikken op het icoontje rechts van "Andere agenda's" en te gaan naar Instellingen. Hier kunt u u afmelden voor de gebruikte synchronisatie. In het geval van een dubbele synchronisatie kunt u deze vanuit OnlineAfspraken stopzetten, via Instellingen > Synchronisatie > Dubbel met Google