Combination of appointments

Een combinatieafspraak is een afspraaktype dat is samengesteld uit meerdere deelafspraaktypen. 

Voor het aanmaken van een combinatieafspraak is het noodzakelijk dat de plugin 'Combinatieafspraken' staat aangevinkt. Deze plugin kan ingezet worden voor alle pakketten.

De plugin neemt de starttijden van de eerste afspraaktypen in de combinatie en checkt dan voor elke afspraaktype in de combinatie of het mogelijk is om de eindtijd van de laatste afspraaktype als starttijd te gebruiken. Indien alle afspraaktypen geldige starttijden hebben is de hele combinatie mogelijk en de starttijd van de eerste afspraaktype wordt toegevoegd aan de lijst van starttijden.

Dit is een verticale check i.e. alle afspraaktypen moeten valide resources hebben in hun afzonderlijke afspraaktype tijden.

Werkwijze

Om de combinatieafspraak in te stellen gaat u eerst naar Instellingen > Extra functionaliteit en vink 'Combinatieafspraken' aan. Klik vervolgens onderaan op Plugins opslaan. 

Ga naar Beheer > Afspraaktype > Combinatieafspraaktype en klik op 'Nieuw samengesteld afspraaktype'. Geef de categorie aan en bij Naam samengesteld afspraaktype geeft u de combinatie een naam. Als u helemaal naar beneden scrolt klikt u bij Combinatie samenstellen op 'Component toevoegen' om de afspraaktypen te combineren. Na het toevoegen van de afspraaktypen klikt u op Gecombineerd afspraaktype aanmaken. Je kunt hier tevens de positie van de afspraak bepalen en eventueel kunt u een buffertijd en wachttijd instellen. Na het aanmaken van de combinatie klikt u vervolgens op opslaan.