Variable customer details

OnlineAfspraken.nl biedt de mogelijkheid om specifieke velden aan klanten uit te vragen bij elke klantenregistratie en/of afspraak die er wordt geboekt.

Het klantenregistratieformulier wordt alleen getoond bij een aanmelding. Indien u heeft aangegeven dat klanten verplicht zijn zich aan te melden d.m.v. een gebruikersaccount wordt dit veld eenmalig getoond.
Het afspraakformulier vult de klant in bij elke afspraak die hij boekt. Het is mogelijk om zelf velden aan te maken en tevens is het mogelijk om zelf de volgorde van de velden, die worden uitgevraagd, te bepalen. Ook kunt u aan het veld een ‘type veld’ selecteren. Denk hierbij aan een keuze uit een tekstveld, numeriek veld, keuze uit meerdere opties etc. Daarnaast kunt u aangeven of het een verplicht veld betreft. Het veld wordt dan weergegeven d.m.v. een sterretje. Indien u gebruik maakt van het Pro-pakket is het mogelijk om per afspraaktype verschillende klantvelden uit te vragen. Dit geldt zowel voor het klantregistratieformulier als het afspraakformulier. 

Werkwijze

Instellen Klantregistratieformulier: In onze backend gaat u bovenaan naar Instellingen en vervolgens klikt u aan de linkerkant op Formulieren. Bij het Klantenregistratieformulier ziet u standaard een aantal velden staan. Deze velden kunt u eventueel aanpassen of u kunt extra velden toevoegen. Om het Klantenregistratieformulier aan te passen klikt u op bewerken (bloknootje met pennetje). U ziet hier diverse velden staan. U kunt eventueel velden verwijderen door op het prullenbakje te klikken. Ook kunt u velden toevoegen door bovenaan op de button ‘Veld toevoegen’ te klikken. Er zijn reeks bestaande velden beschikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geboortedatum. Voor het toevoegen van een nieuw veld klikt u op ‘Nieuw veld toevoegen’. Geef vervolgens het veld een naam, geef aan wat voor een type veld het betreft (o.a. tekstveld, numeriek veld, aanvinkvakje, bestand upload). Op basis van de ingegeven type worden er aanvullende velden getoond. De optie ‘Bestand upload is enkel mogelijk indien u gebruik maakt van het Pro-pakket)

Tevens kunt u aanvinken of dit veld altijd getoond moet worden of alleen getoond moet worden bij het boeken van de aangevinkte afspraaktypes (Pro-pakket). Daarnaast kunt u aanvinken of het een verplicht veld betreft en wat de wat de positie is van het veld.

Het afspraakformulier vult, indien gewenst, de klant in bij elke afspraak die hij boekt. Het is mogelijk om zelf velden aan te maken en tevens is het mogelijk om zelf de volgorde van de velden, die worden uitgevraagd, te bepalen. Ook kunt u aan het veld een ‘type veld’ selecteren. Denk hierbij aan een keuze uit een tekstveld, numeriek veld, keuze uit meerdere opties etc. Daarnaast kunt u aangeven of het een verplicht veld betreft. Het veld wordt dan weergegeven d.m.v. een sterretje. Indien u gebruik maakt van het Pro-pakket is het mogelijk om per afspraaktype verschillende afspraakvelden uit te vragen.

 Werkwijze

De werkwijze is exact zoals staat vermeld bij Instellen Klantregistratieformulier. Zie bovenstaand.