API

OnlineAfspraken.nl heeft een API (Application Programming Interface) ontwikkeld waarmee afspraken centraal kunnen worden doorgestuurd en worden verzameld op Onlineafspraken.nl. De dienstverlener die haar/zijn klanten online afspraken wil gaan laten maken, kan de dienst ook implementeren in haar/zijn eigen website.

Voor wie is deze API bedoeld?

De API is bedoeld voor IT-bedrijven welke gebruik willen maken van het afsprakensysteem van Onlineafspraken.nl. IT-bedrijven die reeds een eigen agenda hebben kunnen middels de API op een snelle en veilige manier afspraken accepteren via het internet. Deze afspraken worden middels de API in de bestaande agenda geplaatst en open tijden kunnen worden vrijgegeven om online te worden geboekt. Uw klanten blijven gewoon werken met de huidige agenda.

Door gebruik te maken van de API kan uw software:

  • Tijden openzetten op het internet (zichtbaar zowel via de website van Onlineafspraken.nl als via de eigen website van uw klant)
  • Afsprakengegevens versturen naar de online agenda
  • Gegevens van nieuwe klanten importeren
  • De online agenda synchroniseren met de lokale agenda
  • En nog veel meer

Ons systeem is toepasbaar voor zowel solopraktijken (enkele agenda en medewerker) als groepspraktijken (meerdere agenda’s en medewerkers, klant-, agenda- en afspraaktypekoppeling, etc.) en biedt ondersteuning voor reguliere-, intake- en combinatieafspraken. De API gebruikt het REST-protocol.

Participatie

Onlineafspraken.nl biedt twee manieren van participatie:

Basic (one-way): uw klant kan beschikbare afspraakgegevens geautomatiseerd doorgeven. Deze kunnen door de consumenten op Onlineafspraken.nl opgevraagd worden. Consument kan 24/7 zijn afspraakgegevens online inzien. Consumenten worden via e-mail en sms aan hun afspraken herinnerd.

Advanced (two-way): uw klant kan beschikbare afspraakgegevens én -tijden geautomatiseerd doorgeven. Consumenten kunnen direct op onlineafspraken.nl een afspraak boeken. (Nieuwe) klant- en afspraakgegevens worden aan de agenda-applicatie van uw klant toegevoegd.

Voordelen

  • Naast de extra dienstverlening en extra omzet die u uw cliënt kunt bieden, bepaalt u zelf een tarief voor uw klanten voor deze uitbreiding van uw systeem.
  • U bespaart veel tijd en moeite met het bouwen van een eigen online afsprakensysteem.
  • Gratis koppeling

Benodigdheden

Voor het gebruik van de API heeft u een bedrijfsaccount (Pro Pakket € 49,95 excl. BTW p/m) bij OnlineAfspraken.nl nodig. U kunt zich hier aanmelden. U dient de communicatie met de API zelf in uw agendasysteem te bouwen.

Kosten

Het gebruik van de API is gratis! U dient wel akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden om misbruik te voorkomen.