API

OnlineAfspraken.nl heeft een API (Application Programming Interface) ontwikkeld waarmee afspraken centraal kunnen worden doorgestuurd en worden verzameld op Onlineafspraken.nl. De dienstverlener die zijn/haar klanten online afspraken wil gaan laten maken, kan de dienst ook implementeren in zijn/haar eigen website.

Voor wie is deze API bedoeld?
De API is bedoeld voor IT-bedrijven welke gebruik willen maken van het afsprakensysteem van OnlineAfspraken.nl. IT-bedrijven die reeds een eigen agenda hebben kunnen middels de API op een snelle en veilige manier afspraken accepteren via het internet. Deze afspraken worden middels de API in de bestaande agenda geplaatst en open tijden kunnen worden vrijgegeven om online te worden geboekt. Klanten blijven gewoon werken met de huidige agenda.

Door gebruik te maken van de API kan de software:

  • Tijden openzetten op het internet (zichtbaar zowel via de website van OnlineAfspraken.nl als via de eigen website)
  • Afsprakengegevens versturen naar de online agenda
  • Gegevens van nieuwe klanten importeren
  • De online agenda synchroniseren met de lokale agenda

Ons systeem is toepasbaar voor zowel solopraktijken (enkele agenda en medewerker) als groepspraktijken (meerdere agenda’s en medewerkers, klant-, agenda- en afspraaktypekoppeling, etc.) en biedt ondersteuning voor reguliere-, intake- en combinatieafspraken. De API gebruikt het REST-protocol.

Alle informatie over de API vind je hier