Gift coupons

Onze Kassa-module beschikt over de mogelijkheid om cadeaukaarten aan te maken. Deze cadeaukaarten kunnen aan klanten worden verstrekt. Vervolgens kunnen jouw klanten de cadeaukaarten dan verzilveren zowel online als in 'de zaak'.

Om een cadeaukaart aan te kunnen maken is het belangrijk dat de Kassa module is geactiveerd (€ 119- excl. BTW p/j). 

Indien een cadeaukaart door een klant wordt gekocht dient vervolgens de cadeaukaart nog wel fysiek of per mail aan de klant te worden verstrekt. Dit is geen automatisch proces.

Werkwijze

Ga naar Kassa, klik op Kortingen en klik vervolgens op Cadeaukaarten. Rechtsbovenin kunt u een Cadeaukaart toevoegen. 

Doorloop vervolgens de aangegeven velden. U kunt aangeven of het een Externe cadeaubon of Zelf aangemaakte cadeaukaart betreft. Externe cadeaubonnen (bv VVV-bonnen) worden niet apart geregistreerd, maar kunnen wel ingeleverd worden. Met dit type cadeaubon is het niet mogelijk om online te betalen, omdat deze niet geregisteerd staan.

Wel is het mogelijk om de codes van reeds betaande externe cadeaukaarten in te voeren, zodat deze via het onlineafspraken systeem on- en offline afgehandeld kunnen worden.

Indien je aangeeft dat het een Zelf aangemaakte cadeaubon betreft wordt standaard aangevinkt dat er een willekeurige code bij de uitgifte van de nieuwe cadeaubon wordt gegenereerd. Uiteraard kun je dit vinkje ook weghalen. Je bent dan verplicht om bij het uitgeven van de cadeaubon in de Kassa er zelf een code aan te koppelen.

Indien de cadeaukaart door jezelf wordt verkocht ben je verplicht om er een productcode aan te hangen. Klik vervolgens onderaan op Aanmaken.

Belangrijke volgende stap is dat de cadeaukaart nog geactiveerd wordt zodat klanten deze in de webshop kunnen aanschaffen. Ga naar Kassa > Producten en klik op bewerken bij de desbetreffende cadeaubon. Vink vervolgens het volgende aan:

  • Dit product is zichtbaar in de kassa
  • Dit product kan door de consument online worden aangekocht

Onder Kassa > Kortingen > Cadeaukaarten vind je een overzicht terug van de aangemaakte cadeaukaarten. Ook kun je hier terugzien hoeveel cadeaukaarten er zijn verkocht en ingeleverd en welke waarde zij vertegenwoordigen. Om specifieker in te zoemen klik je vervolgens op de desbetreffende cadeaukaart (in het blauw). Hier kun je vervolgens zien welke verkopen geheel of gedeeltelijk zijn betaald met dit type cadeaukaart. De factuur kunt u downloaden en eventueel kunt u de order nog bewerken.

Indien een klant een afspraak boekt verschijnt in de laatste stap de mogelijkheid tot het invoeren van een kortingscode of cadeaukaart. In onderstaand voorbeeld wordt de widget Staand met stappen getoond.

Het is mogelijk om de cadeaubon als ‘los product’ op de site te plaatsen.

Ga naar Instellingen > Online kalender inbouwen > Kassa widget en klik vervolgens op ‘Genereer code en voorbeeld’ en plaats een vinkje bij ‘URL voor beperkt aantal producten genereren’. Klik vervolgens op productgroep ‘Cadeaukaarten’ en vink de desbetreffende cadeaubon aan. Vervolgens voeg je de code toe aan je site. Zodra de cadeaubon is toegevoegd aan je site kunnen klanten deze aankopen.