Offerte aanmaken in de kassamodule

Met de Kassa-module kun je een offerte of een factuur aanmaken. Offertes hebben een aparte nummering, waardoor ze niet in de weg zitten met de gewone facturen. Het mailbericht dat verzonden wordt, is anders dan die voor een factuur. Ook worden offertes niet meegenomen in de omzet en worden ze apart in de kassa weergegeven. 

Voor het aanmaken van een nieuwe offerte vanuit de kassa ga je naar Kassa > Verkopen > Offertes en klik je op de button Nieuwe offerte. Je kan ook een offerte of factuur aanmaken vanuit de agenda, hierdoor worden de gegevens van de klant en de afspraak direct ingevuld. 

Voor het omzetten van een offerte naar een factuur ga je naar Kassa en klik je op de button Verkopen en klik je vervolgens op Offertes. Als je hier een offerte opent (door op het offertenummer te klikken), vind je rechts bovenin de optie 'omzetten naar factuur'.

Als je de offerte mailt naar de klant, wordt standaard het bericht gebruikt onder Beheer > Standaard berichten met de naam 'Offerte vanuit kassa'. Je kan op deze pagina de standaard bewerken via het pennetje. Mocht je het alleen eenmalig willen bewerken voor een bepaalde klant, dan kan dit via 'gebruik een aangepaste tekst' (zie afbeelding hierboven).