Installatie boekingsmodule

Nadat u de agenda heeft ingericht, en heeft vormgegeven op basis van uw huisstijl, is de laatste stap het plaatsen van de boekingswidget op uw website en/of Facebook en/of in de mail.

Stap 1.  Ga in de backend naar Instellingen > Widgets inbouwen > Genereer code en voorbeeld.

Stap 2. Vink aan of uit, indien van toepassing, of u in de widget de prijzen, de lengte van de afspraak en het opmerkingenveld wilt tonen. Deze instellingen gelden voor alle widgets die gegenereerd worden.

Stap 3. Het is ook mogelijk om specifieke instellingen voor de widget in te stellen. Deze worden niet opgeslagen en gelden alleen voor de huidige widget die gegenereerd wordt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de taal van de widget in te stellen. Nederlands, Engels, Frans en Duits zijn talen die voor de boekingswidget gekozen kunnen worden. Het is tevens mogelijk om een widget te genereren op basis van een bepaald afspraaktype of specifieke resource. 

Stap 4. Kies vervolgens op welke wijze u de widget op uw website wilt plaatsen. Dit kan door middel van:

  • De standaard methode: De widget wordt door middel van een javascript toegevoegd aan uw website. Deze widget schaalt daardoor volledig mee met uw website. Op mobiele apparaten wordt de widget geoptimaliseerd getoond. Indien u een aparte mobiele website heeft kunt u voor de mobiele website ook de losse link methode gebruiken. Tevens is het mogelijk om op smartphones automatisch een geoptimaliseerde mobiele widget in volledig scherm te tonen.
  • Simpele ''Boek nu'' knop: Op uw website wordt een simpele boek nu knop geplaatst. Deze knop opent de widget altijd in een nieuw venster. Indien de gebruiker mobiel is wordt een geoptimaliseerde widget voor mobiele gebruikers getoond.
  • Link naar widget: Je kunt een losse link gebruiken als je deze bijvoorbeeld wilt gebruiken in een e-mail. Ook kun je de losse link gebruiken als je een aparte mobiele website hebt of voor de Facebook 'Boek nu' knop.
  • Alternatief iframe: Gebruik deze methode als de standaard methode voor problemen zorgt in combinatie met uw website, zoals javascript conflichten of onverwachte stijlweergave. Deze methoude biedt minder ondersteuning voor mobiele weergave en responsive designs.

Facebook

Het is mogelijk om de boekingswidget op uw Facebook bedrijfspagina te plaatsen.

Bovenaan de Facebook bedrijfspagina (alleen weergave voor mobiel/tablet).
Plaats de gegeneerde URL (Instellingen > Widgets inbouwen > Boekingswidget > Geneer code en voorbeeld > Link naar widget) of de URL van uw website waarop de boekingsmodule staat onder de blauwe button '+Nu toevoegen’ rechtsboven op uw FB-pagina. Vervolgens geeft u bij ‘Een knop kiezen’ aan: ‘Nu boeken’ en bij Website: de URL plakken die staat bij ‘Link naar widget.

Boekingswidget meesturen in de mail

Het is ook mogelijk om de boekingswidget mee te sturen in de mail. Ga naar Instellingen > Online kalender inbouwen > Boekingswidget > Genereer code en voorbeeld en plaats een vinkje bij 'Link naar widget'. De link kunt u bijvoorbeeld verkorten met Bitly. Plak vervolgens de link in een bericht.