Prijsstaffels

Het is mogelijk om diverse prijsstaffels in te voeren. Dit kan zowel voor de openingstijden als voor het aantal personen. Om een prijsstaffels aan te maken is het belangrijk dat de Kassa-module is geactiveerd. 

Prijsstaffel openingstijden 
Ga naar Kassa > Diensten > Piek- en daluren en geef aan wanneer de algemene piek- en daluren zijn. Na het instellen van de piek- en daluren kun je per afspraaktype een aangepaste prijs opgeven. Om dit in te stellen ga je naar Kassa > Diensten en klikt u op 'bewerken' bij de dienst waarvan je het tarief wilt aanpassen. Vink vervolgens 'Activeer geavanceerde prijsinstelling’ aan en klik op aanpassen.

Je kunt de tarieven formuleren op; datum van de afspraak, datum van de week, begintijd van de afspraak, piek- en daluren en boekingsdatum. Het is mogelijk om meerdere voorwaarden toe te voegen. Tevens kun je de tarieven per dag van de week aanpassen. 

Prijsstaffel aantal personen 
Heb je een situatie waarbij meerdere personen zich tegelijk kunnen aanmelden, dan kun je via ‘geavanceerde prijsinstellingen’ een variabele prijs voor het aantal personen instellen. In de boekingswidget wordt dan direct de prijs weergegeven voor het aantal personen. 

Stap 1: Ga naar Instellingen > Extra functionaliteit  en vink de functionaliteit ‘Voor meerdere personen tegelijk reserveren, waarbij capaciteit wordt aangepast’ aan en klik onderaan op opslaan. 

Stap 2: Ga naar Beheer > Afspraaktype en klik op ‘bewerken’ (kladblokje met pennetje) bij het desbetreffende afspraaktype waar je een prijsstaffel voor wilt instellen. Vink vervolgens bij ‘Meerdere klanten tegelijk boeken’ ‘Activeren’ aan en geef het minimaal en maximaal aantal klanten aan die geboekt kunnen worden. Klik hierna onderaan op opslaan.

Stap 3: Ga naar Kassa > Diensten en klik op bewerken bij het desbetreffende afspraaktype.

Stap 4: Vink bij ‘Geavanceerde prijsinstellingen’ ‘Activeer geavanceerde prijsinstellingen' aan en klik op 'Aanmaken'.

Stap 5: Vink ‘Een variabele prijs’ aan en kies bij ‘Varieert met’ voor ‘Aantal personen’.
Geef vervolgens de prijs aan bij het aantal personen en klik hierna onderaan op opslaan. Je kunt hier een korting toepassen.

Stap 6: Maak hierna beschikbaarheid aan voor het desbetreffende afspraaktype via Beheer > Beschikbaarheid. Belangrijk is dat hier tevens de maximale capaciteit wordt aangeven.

Stap 7: In de boekingswidget zie je bij het ingegeven aantal personen direct het bijbehorende tarief.