Groepslessen en workshops

Boekingen waarbij er gelijktijdig meerdere personen kunnen boeken worden door middel van een plug-in geactiveerd.  Je kunt per afspraaktype instellen wat de maximale capaciteit is waardoor je dit zelf niet meer hoeft bij te houden. Deze functie is geschikt voor bijvoorbeeld sportscholen, seminars, workshops, groepslessen en andere evenementen. In de backend ga je naar Instellingen > Extra functionaliteit, vink de functionaliteit ‘Meerdere personen plugin’ aan en klik onderaan op opslaan.

Ga vervolgens naar Beheer > Afspraaktype en klik op ‘bewerken’ (pennetje) bij het desbetreffende afspraaktype. Vink vervolgens bij het tabblad ‘Meerdere personen’ 'Activeren’ aan en geef het minimale en maximale aantal klanten op. Indien je wilt dat er maar 1 groep tegelijkertijd is (en dus niet verschillende groepen binnen de capaciteit van bv. 20), vink dan de optie 'Dit afspraaktype kan maar door 1 groep geboekt worden' aan. Klik daarna onderaan op opslaan.

In ons voorbeeld waarbij 20 personen los van elkaar kunnen boeken (voor 20 x 1 persoon, maar ook 2 x 10 personen of 1 x 20 personen) is het nodig om de juiste beschikbaarheid aan te maken. Dit doe je door bij het werkrooster van het afspraaktype (klik op klokje onder Beheer > Afspraaktypen) of bij de los aangemaakte beschikbaarheid onder Beheer > Beschikbaarheid een capaciteit op te geven (zie afbeelding). Met de beschikbaarheid bepaal je dus echt wat kan in zijn totaliteit, met de optie  'meerdere personen' alleen de groepsgrootte waarmee aangemeld mag worden.

Indien je gebruik maakt van onze Kassa-module is het tevens mogelijk om via prijsstaffels een variabele prijs voor het aantal personen in te stellen. In de boekingswidget wordt dan direct de prijs gegenereerd voor het ingegeven aantal personen.

Wel een workshop maar geen groepsboekingen?
Mocht je liever wel een workshop aanbieden maar klanten alleen per klant willen laten boeken (bv. er zijn 10 plekjes maar ieder boekt voor zich), dan kan je dit opvangen door in plaats van de plugin 'meerdere personen' alleen bij het werkrooster van het afspraaktype (klik op klokje onder Beheer > Afspraaktypen) of bij de los aangemaakte beschikbaarheid onder Beheer > Beschikbaarheid een capaciteit op te geven.

Ook interessant?
- Op deze pagina lees je hoe je klantgroepen kunt aanmaken.
- Op deze pagina lees je hoe je prijsstaffels kunt definiëren.