Algemene voorwaarden en Privacy statement

Binnen OnlineAfspraken kun je indien gewenst jouw algemene voorwaarden en/of privacy statement opgeven, zodat klanten hiermee akkoord moeten gaan alvorens ze een afspraak kunnen boeken. Je kan zo veilig ondernemen en de klant vooraf goed informeren!

Je kan de algemene voorwaarden instellen door te gaan naar Instellingen > Formulieren > Algemene voorwaarden. Je kan ze opnemen middels een PDF die je bij ons kan uploaden of via een link naar de voorwaarden (voor als je ze op de eigen website hebt staan).

Zoals te zien op de afbeelding, worden de algemene voorwaarden getoond bij het boeken van een afspraak. De klant moet aanvinken dat deze gelezen zijn en akkoord bevonden. Je kunt bepalen of de klant bij iedere afspraak opnieuw de voorwaarden moet accepteren of dat dit per klant eenmalig nodig is (dit werkt alleen als je met gebruikersaccounts werkt).

Naast algemene voorwaarden, kan je onder Instellingen > Formulieren > Privacy statement ook een privacy statement in stellen dat door consumenten moet worden geaccepteerd bij registratie. Het privacy statement kan alleen worden ingesteld bij registratie, niet voor elke afspraak. Je kan ook instellen dat de klant hier niet expliciet akkoord mee hoeft te gaan, maar dat dit automatisch gaat als de klant een boeking maakt. De klant hoeft dan geen vinkje te plaatsen maar wordt wel op het privacy statement gewezen.

Voorbeeld uitvragen van Algemene voorwaarden en Privacy statement:

Klantenkaart
Op de klantenkaart van een klant kan je zien of en welke voorwaarden de klant geaccepteerd heeft. Hiervoor ga je naar Klanten > Zoek je naar een klant en klik je op de naam, zie afbeelding. 

Nieuwe versie
Bij het aanmaken van een nieuwe versie algemene voorwaarden of privacy statement, kan je aangeven of bestaande klanten hier een nieuw akkoord voor moeten geven alvorens ze een nieuwe afspraak inboeken. Het vernieuwen kan door te gaan naar Instellingen > Formulieren > Privacy statement of Instellingen > Formulieren > Algemene voorwaarden door te klikken op 'vervang door een nieuwe versie'.