Connect social media accounts

Zorg ervoor dat uw klanten ook kunnen boeken vanaf uw Facebook-bedrijfspagina door het plaatsen van een reserveerknop ‘Boek nu’. Dit is geheel gratis en u zult merken dat het u meer boekingen oplevert. De reserveerknop is ook mobiel zichtbaar.

Werkwijze

Installeren ‘Boek nu’ knop FB-bedrijfspagina (mobiel/PC)

Stap 1. Voor het installeren van een ‘Boek nu’ knop gaat u in de backend van OnlineAfspraken naar Instellingen > Online kalender inbouwen > Boekingswidget > Genereer code en voorbeeld en klik hierna op ‘Link naar widget’. De gegeneerde link dient u vervolgens de kopiëren. 

Stap 2. Ga naar uw FB-bedrijfspagina en klik rechtsboven op de pagina op de button ‘+ Knop toevoegen’ en klik vervolgens op Book services. (let op de huidige weergave kan verschillen. Facebook past de lay-out namelijk continue aan)

Stap 3. Plak de gegeneerde link (zie stap 1) in het scherm dat nu volgt en klik hierna op ‘De knop toevoegen’.

Stap 4. Indien u nu op uw FB-pagina kijkt dan ziet u dat de ‘Boek nu’ knop is toegevoegd.

Er is nog een 2e optie om uw boekingswidget op uw FB bedrijfspagina te plaatsen. Voor deze optie geldt dat de weergave alleen zichtbaar is indien men de FB bedrijfspagina opent op een PC.

Installeren boekingsapp FB-bedrijfspagina (PC)

Ga naar Instellingen > Online kalender inbouwen en klik vervolgens op ‘Facebook’. Klik hierna op ‘Plaats boekingswidget’ en doorloop de aangegeven stappen. Deze boekingswidget wordt alléén weergegeven indien men de Facebook bedrijfspagina opent vanaf een PC. Voor elke klant is de weergave van de widget gelijk. Deze kunt u niet aanpassen. De mogelijkheid van boeken wordt vervolgens op uw Facebook pagina aan de rechter- en linkerkant weergegeven. Indien u de afbeelding en/of titel van de boekingswidget wilt wijzigen ga dan naar de instellingen van FB (rechtsboven de pagina) klik hierna op Apps en vervolgens op Instellingen bewerken.