Een medewerker stopt (tijdelijk) met werken

Mocht er een medewerker (tijdelijk) uit dienst gaan, dan kun je een medewerker op inactief zetten of verwijderen. 

Indien je de medewerker op inactief wilt zetten ga je naar Beheer > Resources. Klik vervolgens bij de desbetreffende medewerker op bewerken (bloknootje met pennetje). Bij 'Status' kun je aangeven dat de medewerker 'Inactief' is en geef vervolgens bij 'Inactivatiedatum resource' aan vanaf wanneer de medewerker afwezig is en eventueel de reden.



Indien je de resource definitief wilt verwijderen klik je op het prullenbakje achter de naam van de resource. Vervolgens kun je aanvinken wat je met de afspraken van deze resource wilt doen; de afspraken ontkoppelen van de resource of de afspraken van de resource verwijderen. Hier kun je eventueel ook aangeven dat je wel de afspraken wilt behouden die ook aan een andere resource zijn gekoppeld. Vink vervolgens ‘Ja, ik weet zeker dat ik deze resource wil verwijderen' aan en klik onderaan op resource verwijderen.

Indien de medewerker ook een actief gebruikersaccount heeft is het belangrijk om deze te verwijderen. Ga hiervoor naar Instellingen > Gebruikers

Let op! Indien je de resource verwijdert is het niet meer mogelijk om deze actie ongedaan te maken. Alle afspraken (historie) van deze resource kunnen niet meer teruggehaald worden.