Creditfacturen en refunden

Naast normale facturen kan je nu ook creditfacturen aanmaken in het kassasysteem. Een factuur die terug betaald moet worden kan je niet zomaar uit het systeem halen, dan klopt je balans niet meer en dan kan de boekhouder dat zien als fraude. Met een creditfactuur maak je een nieuwe factuur aan met een min bedrag. De creditfactuur kan nu nog alleen over het hele bedrag worden gecrediteerd. Een creditfactuur maak je via de Kassa > Verkopen > Klik op het ordernummer en kies de optie: creditfactuur aanmaken. Let op: je kan alleen de facturen crediteren vanaf het moment dat klantbetalingen 2.0 is geactiveerd.

 

Tijdens het crediteren van de factuur ook gelijk de klant terugbetalen? Klik dan het onderstaande vinkje aan. Je kan hier kiezen of je het hele bedrag of een deel ervan overboekt.

  

De klant refunden

Wil je de klant alleen maar refunden en hoef je niet te crediteren? Dan kan je het via Online Klantbetalingen > Alle betalingen onderin je scherm > Klik op het transactie nummer aan de linkerkant > Terugbetaling aanmaken. Ook hier kan je kiezen wel deel of geheel je van het bedrag terugboekt.