Creditfacturen en refunden

Naast normale facturen kan je nu ook creditfacturen aanmaken in het kassasysteem. Een factuur die terug betaald moet worden kan je niet zomaar uit het systeem halen, dan klopt je balans niet meer en dan kan de boekhouder dat zien als fraude. Met een creditfactuur maak je een nieuwe factuur aan met een min bedrag. De creditfactuur kan over zowel een deel van de factuur als over het hele bedrag worden aangemaakt. Voor die eerste optie zet je het vinkje bij "de hele factuur crediteren" uit en selecteer je daarna welke onderdelen/producten van de verkoop je wenst te crediteren.

Er kan tevens op facturen met een enkel onderdeel/product een creditfactuur aangemaakt worden voor een deel van het bedrag van dat enkele product op de factuur. In dat geval zet je ook het vinkje uit bij "de hele factuur crediteren" en daarnaast ook het vinkje naast dat enkele product. In de vrije regel typ je waarvoor de deel-terugbetaling is, denk aan bijvoorbeeld "coulance". Daarna maak je de creditfactuur aan. 

Afhankelijk van welke van de bovenstaande opties je hebt gekozen wordt daarna een creditfactuur aangemaakt voor de delen van de verkoop/factuur die je hebt gekozen, voor het deel van de het enkele product of natuurlijk voor het gehele bedrag. 

Een creditfactuur maak je aan via de Kassa > Verkopen > Klik op het ordernummer en kies de optie: Creditfactuur aanmaken. 

 

Tijdens het crediteren van de factuur ook gelijk de klant terugbetalen? Klik dan het onderstaande vinkje aan. Je kan hier kiezen of je het hele bedrag of een deel ervan overboekt.

  

De klant refunden

Wil je de klant alleen maar refunden en hoef je niet te crediteren? Dan kan je het via Online Klantbetalingen > Alle betalingen onderin je scherm > Klik op het transactie nummer aan de linkerkant > Terugbetaling aanmaken. Ook hier kan je kiezen wel deel of geheel je van het bedrag terugboekt.