OA veel gebruikt door Escape Rooms en VR aanbieders

Door Raymond op 06-06-2019 in

De allereerste Nederlandse Escaperoom begon in 2013 en koos voor OnlineAfspraken als reserveringssysteem. Sindsdien zijn vele Escaperooms gevolgd, waardoor momenteel zo’n 200 escaperooms gebruik maken van ons systeem. Sinds begin 2017 koos ook de eerste Virtual Reality (VR) aanbieder van Nederland voor OnlineAfspraken. Zowel de Escaperooms als de VR aanbieders hebben ons gedurende deze tijd van veel input voorzien, waardoor wij ons product voor deze markt sterk hebben kunnen verbeteren.

Zo hebben wij een specifieke escaperoomwidget ontwikkeld, waardoor het makkelijk is om meerdere kamers tegelijk of achter elkaar aan te kunnen boeken. VR aanbieders kiezen vaak voor de widget staand met stappen, door de visuele weergave. Ook is er rekening gehouden met boekingen door bedrijven en grote groepen, zijn er vele betaalmethodes mogelijk en kun je variabele tarieven instellen op basis van personen, dagen, uren, klantgroepen en nog meer.

Voor de marketingactiviteiten bieden wij opties als cadeaukaarten, kortingscodes, mailings en zijn de boekingen te meten binnen Analytics. Daarnaast is het makkelijk om extra producten aan te bieden zowel online als via de kassa op locatie. Klanten ontvangen een factuur in de look and feel van jouw bedrijf.

Download de vernieuwde handleiding voor Escaperooms: 

Of klik hier

 

Enkele Escaperoom voorbeelden:

Escaperoom Bunschoten

De 1e Escaperoom van Nederland. Met de escaperoomwidget is het hier makkelijk om meerdere kamers tegelijk te boeken en is direct zichtbaar wanneer er plek is. Er wordt in dit geval 1 prijs gehanteerd voor de gehele kamer, die verschilt op basis van weekend of doordeweeks. Deze prijs moet door klanten online afgerekend worden middels iDeal.

 DarkPark

DarkPark biedt via 1 website verschillende mogelijkheden op verschillende locaties, zo kan je zowel escaperooms als het gooien met bijlen online reserveren. Ook zie je hier een goed voorbeeld van uitgifte  van cadeaukaarten, naast het cross-sellen binnen de boekingsmodule (in dit geval een annuleringsverzekering).

Escaperoom Ravenstein

Bij Escaperoom Ravenstein zie je een website waarin verschillende arrangementen worden aangeboden voor verschillende groepsgroottes. De afspraaktypen zijn arrangementen, die meteen een uitnodigend plaatje en de benodigde informatie tonen.

 

 Escaperoom Alkmaar

Voorbeeld van een escaperoomwidget op de homepage met 6 kamers. Kies je voor specifieke kamer, dan zijn er per kamer aparte widgets gemaakt. Ook zie je hier een voorbeeld van een Battleroom met twee groepen (Assessment).

Escaperoom Berkel

Escaperoom Berkel gebruikt variabele prijzen per persoon en biedt extra producten zoals een bittergarnituur en drankjes aan middels cross-selling. Ook zie je in het formulier waar de klant zijn gegevens invult, de optie om zakelijk te boeken.

 

 

 Enkele VR voorbeelden:

 VR4play

Bij VR4play kunnen meerdere cubes geboekt worden, maar ook kinderfeestjes en schooluitjes. Ook zie je hier een goed voorbeeld van het gebruik van meerdere afspraaktypen voor een verschillende duur en voor verschillende arrangementen, waarbij onder water ook piek- en daluren gehanteerd worden. Ook zie je in het formulier waar de klant zijn gegevens invult, de optie om zakelijk te boeken.


VR Cafe Haarlem

Het VR Cafe geeft de optie om te lasergamen, te racen of een speelveld te bespelen. Je kan eerst kiezen hoe veel velden of raceseats je wilt, waarbij je meteen ziet voor hoeveel personen dat geschikt is. Kies je voor een specifiek personenaantal, dan krijg je vervolgens de prijs voor dat personenaantal.


VR Experience Ravenstein

Bij VR Experience Ravenstein zie je direct de verschillende cross-sell mogelijkheden via afspraaktypen. Ook is er een aparte categorie voor arrangementen, voor deze afspraaktypen is een aparte afspraakbevestiging ingesteld die aangeeft dat het een aanvraag betreft.