Nieuwe release: Borg en (deel) creditfacturen

Door Onlineafspraken.nl op 16-03-2022 in

Het wordt weer lekker weer en dat betekent dat de bootjes weer uit de stalling worden gehaald. Deze nieuwe update komt dan ook net op tijd. Wij hebben vaak de wens te horen gekregen om borg of verzendkosten erbij te kunnen berekenen. Dat kan je vanaf nu (als verplicht) toevoegen aan een product.

Allereerst moet je bij de kassa de borg als product aanmaken. Let erop dat je het vinkje ‘product kan online door de klant aangekocht worden’. Dan kan je bij het afspraaktype aangeven welk verplicht product daarbij hoort. Als de klant dan het afspraaktype aankoopt dan komt daar verplicht borg bij.

Als de boot netjes wordt afgeleverd is het natuurlijk ook de bedoeling om (een deel van) de borg terug te storten. Dit kan nu ook met de nieuwe release: gedeeltelijk crediteren. Dit doe je door in de kassa een creditfactuur aan te maken, je kan zelf bepalen hoeveel procent of wat voor bedrag dit wordt.

Het is daarnaast ook mogelijk om de gegevens van de creditfactuur aan te passen, zoals te zien is in de afbeelding hierboven. Dit kan je generiek doen of per creditfactuur.

Heeft de klant met een cadeaubon betaald dan is het natuurlijk ook netjes om te zorgen dat de klant de waarde van de cadeaukaart terugkrijgt.

Het bootje varen is erg lekker geweest en vanavond gaan we nog lekker naar de sauna!
Hierboven hebben we borg als voorbeeld genomen, dit kan je instellen als verplicht product. In de sauna kan je dat zien als een badjas die je verplicht erbij moet kopen. Natuurlijk zijn er ook producten die de klant er niet verplicht bij hoeft te kopen. Deze producten kan je wel aanraden omdat ze erbij horen. Het is een relevante aanvulling op het product of dienst. Bij het bewerken van het afspraaktype kan je nu bij het tabje koppelverkoop aangeven of welke producten je bij het specifieke afspraaktype aanbiedt.


Heb je geen kassa, dan zie je dit tabje uiteraard niet.

 

Zo is er voor het afspraaktype 'Dagje sauna' ook avond eten mogelijk, maar voor een 'Middag sauna' is alleen de high tea mogelijk.