API

OnlineAfspraken.nl heeft een API (Application Programming Interface) ontwikkeld waarmee afspraken centraal kunnen worden doorgestuurd en worden verzameld op OnlineAfspraken.nl. De dienstverlener die zijn klanten online afspraken wilt laten maken, kan de dienst ook implementeren in zijn eigen website. 

Voor wie is deze API bedoeld?

De API is bedoeld voor IT-bedrijven welke gebruik willen maken van het afsprakensysteem van OnlineAfspraken.nl. IT-bedrijven die reeds een eigen agenda hebben kunnen middels de API op een snelle en veilige manier afspraken accepteren via het internet. Deze afspraken worden middels de API in de bestaande agenda geplaatst en open tijden kunnen worden vrijgegeven om online te worden geboekt. Klanten blijven gewoon werken met de huidige agenda.

Mogelijkheden 

  • Tijden openzetten op het internet (zichtbaar zowel via de website van OnlineAfspraken.nl als via de eigen website van de klant)
  • Afsprakengegevens versturen naar de online agenda
  • Gegevens van nieuwe klanten importeren
  • De online agenda synchroniseren met de lokale agenda

Ons systeem is toepasbaar voor zowel solopraktijken (enkele agenda en medewerker) als groepspraktijken (meerdere agenda’s en medewerkers, klant-, agenda- en afspraaktypekoppeling, etc.) en biedt ondersteuning voor reguliere-, intake- en combinatieafspraken. De API gebruikt het REST-protocol.

Manieren van participatie

Basic (one-way): de klant kan beschikbare afspraakgegevens geautomatiseerd doorgeven. Deze kunnen door de consumenten op Onlineafspraken.nl opgevraagd worden. Consument kan 24/7 zijn afspraakgegevens online inzien. Consumenten worden via e-mail en sms aan hun afspraken herinnerd.

 

Klik hier voor meer informatie over de API van OnlineAfspraken.nl