Verplichte producten toevoegen aan een dienst

Via OnlineAfspraken is het mogelijk om verplichte producten in te stellen per afspraaktype. Deze producten worden dan automatisch getoond en in rekening gebracht tijdens het boeken van het afspraaktype. Denk bijvoorbeeld aan borg bij verhuurbedrijven of een badjas/handdoek bij een sauna die je verplicht afneemt. Om deze functionaliteit te gebruiken is de Kassa-module vereist. 

Allereerst kun je in de Kassa onder Producten de borg aanmaken. Let erop dat je het vinkje ‘product kan online door de klant aangekocht worden’ aanvinkt. Vervolgens kun je via Beheer > Afspraaktypen aangeven welk verplicht product er bij hoort. Als de klant dan het afspraaktype boekt komt daar bijvoorbeeld verplicht borg bij. 

Onder Beheer > Afspraaktypen ga je naar het afspraaktype waar je een verplicht product aan wenst toe te voegen en ga je vervolgens naar het tabblad Koppelverkoop. Daar stel je in welk product de consument hierbij verplicht af dient te nemen: 

 

 

 

In de boekingswidget komt dit er vervolgens zo uit te zien: 

Koppelverkoop

Natuurlijk zijn er ook producten die de klant er niet verplicht bij hoeft te kopen. Deze producten kun je ook aanmaken in de kassa. Deze koppelverkoop-producten kunnen op dezelfde plaats ingesteld worden als de verplichte producten. Zo worden dan de verplichte producten sowieso bij de afspraak gerekend en heeft de klant daarnaast de mogelijkheid om extra producten af te nemen. Welke producten dit zijn kan per afspraaktype apart ingesteld worden.  

Zo is er in dit voorbeeld voor het afspraaktype Dagje sauna ook avond eten mogelijk als extra product, maar voor een Middag sauna is alleen de high tea als extra product mogelijk.

Tevens is het ook nog mogelijk om de volgorde van de producten te bepalen. Dit kan per productgroep en zelfs per product handmatig gesorteerd worden of bijvoorbeeld op alfabetische volgorde. Zo kun je producten die je extra in het oog wil laten springen bovenaan tonen. Deze instelling is te vinden via Instellingen > Widgets inbouwen > Volgorde producten.